Index Vakbarát Hírportál

Deutsch nagyot álmodott: 2018-ra minden háztartásban lesz internet

2016. április 16., szombat 12:58

Sajtótájékoztatót tartott Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos szombaton Budapesten. Ilyeneket mondott:

Az internethasználat áfájának csökkentése 13-15 milliárdos megtakarítást jelent a polgároknak.

A jövő évi adótörvények részeként kerül ugyanis a parlament elé a javaslat, amely 2017 januárjától a jelenlegi 27-ről 18 százalékra csökkenti az internet-használat áfáját.

Ebben csúcsosodott ki tehát a korábbi netadó elleni tüntetés folytatása, a Deutsch vezette netes nemzeti konzultáció. A politikus az eredményeket kiértékelve mert nagyot álmodni, szerinte ugyanis

2018 végére minden háztartásban elérhető lesz a szupergyors vezetékes internet.

De Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitikára még ezt a jóslatot is túllicitálta, szerinte ugyanis a digitális jólét megteremtése az előttünk álló évek egyik legfontosabb feladata lesz:

A magyarok számára az internet a szabadság egyik fontos szimbóluma, ezért joggal várják el, hogy az internet érjen el mindenhova, legyen szupergyors, lehetőleg elérhető áron.

Sőt!

Azt is joggal várják el, hogy az internet segítse a munkahelyteremtést, és építsen arra a kreativitásra, amire joggal vagyunk büszkék mi, magyarok.

Rovatok