Index Vakbarát Hírportál

Az MKB vezetője cáfolta, hogy többet keres havi 5 milliónál

2016. április 18., hétfő 18:33

Az ötmilliós fizetések napja is lehetne a mai, ugyanis az MNB elnök Matolcsy után Balog Ádám, az MKB elnök-vezérigazgatója is a fizetésével kapcsolatban magyarázkodott. 

Balogról a Világgazdaság írta meg, hogy a régóta tartó piaci feltételezés szerint  többet keres a pénzügyi területen tevékenykedő állami cégek vezetőinek megállapított havi bruttó 5 millió forintos bér- és 20 százalékos éves prémiumplafonjánál. A cikkben idézett feltételezés szerint havi bruttó 10 millió forintot kereshet, amihez az éves bér akár 70 százalékát is elérő prémium társulhat.  

Az MKB vezér a Portfolio megkeresésére viszont cáfolta ezt, azt mondta, hogy fizetése alacsonyabb, mint amit az Európai Bizottság december 16-án megjelent határozatában korlátként meghatározott, és bónuszt pedig egyáltalán nem vesz fel.

Az Európai Bizottság határozata szerint az MKB alkalmazottjainak nem lehet magasabb a teljes javadalma, mint a magyarországi bruttó átlagkereset tizenötszöröse vagy a bankcsoportnál dolgozók átlagbérének tízszerese közül a magasabbik érték. 

Rovatok