Index Vakbarát Hírportál

Május 8-tól lehet vasárnap vásárolni a Praktikerben

2016. április 19., kedd 09:33

1200 dolgozójának érdekeit figyelembe véve a Praktiker áruházak május 8-án nyitnak ki először vasárnap, írja a barkácsáruházlánc sajtóközleményében.

Május 8-tól az ország 19 Praktiker áruháza vasárnaponként reggel kilenctől délután ötig lesz nyitva, hét többi napján pedig a korábbi nyitvatartási rendnek megfelelően reggel nyolctól este nyolcig. 

A Praktikernél a vasárnapi „nézelődős” vásárlás szombatra csúszott, így péntek, szombat és hétfő erősebbnek bizonyult más napokhoz képest az elmúlt egy esztendőben.

Az áruház az új nyitvatartási rendtől azt várja, hogy a vásárlói szokások megváltoznak, és újra péntek, szombat és vasárnap lesz a tipikus vásárlási időszak náluk. 2015 márciusa előtt a vállalat forgalma jól alakult vasárnaponként, annak ellenére, hogy rövidebb ideig voltak nyitva az üzletek, mint a másik hat napon.

A Praktiker tapasztalatai szerint a fogyasztók a barkácsáruházi vásárlásaikat a hétvégére időzítik olyan termékkörök esetén, mint csempék, szaniterek, festékek, vagy kertépítéshez, kertrendezéshez kapcsolódó árucikkek.

A Praktiker folyamatosan figyelemmel kíséri a vásárlói szokások változását, és ha indokolt, igény szerint módosítja nyitvatartási rendjét.

Rovatok