Index Vakbarát Hírportál

400 munkahelyet teremt Debrecenben egy amerikai cég

2016. április 28., csütörtök 15:05 | aznap frissítve

Az ipari berendezések tervezésével és gyártásával foglalkozó amerikai Flowserve Corporation zöldmezős beruházással globális szolgáltató központot hoz létre Debrecenben, amellyel 404 új munkahelyet teremt; a cég 4,3 milliárd forint értékű beruházáshoz 1,5 milliárd forint támogatást kap a költségvetésből - írja az MTI Szijjártó Péter csütörtöki sajtótájékoztatója alapján.

A Flowserve több mint 50 országban van jelen és 18 ezer embert foglalkoztat, a debreceni központ a pénzügyi szolgáltatási funkciókat látja majd el. Rory Carrick, a Flowserve Hungary Services Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a texasi székhelyű multinacionális vállalat ipari berendezések tervezésével és gyártásával foglalkozik, szivattyúkat, szelepeket, mechanikai tömítéseket gyárt többek között az olaj-, gáz- és vegyipar számára, ügyfélkörében több mint tízezer cég van.

A szolgáltató központot 3-5 év alatt fejlesztik fel, tíz nyelven, húsz országnak nyújt majd könyvelői, pénzügyi szolgáltatásokat. Szijjártó Péter kifejtette, hogy a szolgálatóközpont-ágazat sikertörténet, és hogy a magyar-amerikai gazdasági együttműködés még soha nem volt olyan szoros, mint manapság. Magyarországon 9 milliárd dollárnyi amerikai befektetés van, 1600 amerikai vállalat van jelen, amelyek 100 ezer embernek adnak munkát, és az Egyesült Államok ötven multinacionális vállalatából negyven már itt is megtalálható, mondta a miniszter.

Rovatok