Index Vakbarát Hírportál

Lázár visszavágott Rogánnak

2016. április 29., péntek 10:32

Hiába kapott Rogán Antal 25 milliárd közpénzt, hogy reklámozza a Miniszterelnökség üzeneteit, Lázárék egy meglepő húzással most kiírtak egy saját, 5,1 milliárdos kommunikációs tendert rövid határidővel, írja a Népszabadság.  Pedig Rogánék még javában költik az ő 25 milliárdjukat, nem tudni, hogy mi az a külön üzenet, ami ebbe nem fér bele. 

Lázárék a pontosan 5 milliárd 126 millió forintot uniós pénzből adják majd. A lap kérdésére, hogy miért van erre szükség, annyit válaszoltak, hogy joguk van hozzá. És Amikor Rogánnak adtak 25 milliárdot tavaly, akkor még elfelejtettek számolni azzal, "a még előkészítés alatt álló uniós programokkal". Ezeket pedig most kell gyorsan uniós pénzből jól kommunikálni mindenki felé. Tavaly egyébként Lázár úgy kommentálta a vetélytársa magas pozícióba kerülését, hogy Rogán "propagandaminisztériumot" irányít.

Ha valamelyik kommunikációs ügynökség ráindulna, az 5,1 milliárdra, akkor nagyon kell sietniük, ugyanis a teljes, 2014 és 2020 közötti uniós fejlesztések kampányaira, rendezvényeire kiírt pályázatra egy hónapjuk lesz felkészülni és begyűjteni az összes elvárt dokumentumot. Május 18-ig kell leadni ugyanis a pályázatokat. A lapnak nyilatkozó iparági szereplő szerint a gyors pályázatból szerintük azt lehet kiolvasni, hogy ilyenkor már előre megvan a győztes, ők végül nem is indulnak ezért.  

Lázár nemrég a vasárnapi boltzár körüli teljes visszavonulás miatt is berágott az ezt tető alá hozó Rogánra. 

Rovatok