Index Vakbarát Hírportál

Vérszemet kapott a Tesla-vezér, félmillió kocsit gyártatna le 2018-ban

2016. május 5., csütörtök 14:40 | hét éve frissítve

Félmillió új autó előállítását tervezi 2018-ban a Teslát vezető Elon Musk, írja a Marketwatch. A lap szerint a kapacitásokat figyelembe véve ez még annál is ambiciózusabb terv, mint Musk másik hajmeresztőnek tűnő ötlete, miszerint már szintén 2018-ban űrhajót küldene a Marsra SpaceX-szel.

Musk korábbi nyilatkozataiban 2020-ra ígérte a félmilliós számot, de most az új modelljüket övező lelkesedésen felbuzdulva úgy döntött, már 2016-ban bepróbálkoznak a rekordmennyiségű kocsi legyártásával. A Model X sikere után a gyártó új, 35 ezer dollártól - vagyis szélesebb rétegek számára - elérhető Model 3 névre keresztelt kocsijára is már több százezren tették le az ezer dolláros előleget. 

A tervezett termelési ugrás nagyságát mutatja, hogy a Tesla az első negyedévben valamivel több mint 15 ezer autót állított elő, amely az előrejelzések szerint április-júniusban 20 ezerre, majd a harmadik és negyedik negyedévben összesen 50 ezerre mehet fel.

Musk mindig szeretett nagyokat mondani, ezért nem lenne meglepő, ha nem végül a Tesla nem tudná teljesíteni ezt az ígéretet. Ugyanakkor az is valószínű, hogy személy szerint mindent megtesz a cég előbbre jutásáért, újságíróknak azt nyilatkozta, hogy gyakran már éjszakára sem jár haza a munkából: van egy hálózsákja az egyik tárgyalóban, nem messze attól a helytől, ahol az autók készülnek, ebben szokott aludni elég sűrűn. 

Rovatok