Index Vakbarát Hírportál

Ők a legbefolyásosabb magyarok

2016. május 25., szerda 13:59

Újabb lista jelent meg a magyar társadalom krémjéről, a Manager Magazin ezúttal nem a leggazdagabbakat, hanem a legbefolyásosabb gazdasági döntéshozóinkat gyűjtötte össze. 

A műfaj kedvelőinek talán szomorú hír lehet, hogy nem toplistáról van szó, a magyar gazdaság 101 irányítóját tízes csoportokban, ábécérendbe szedve mutatja be a magazin.

Attól viszont nem kell tartani, hogy sok ismeretlen arccal találkozik majd az ember a kiadványban. A magazinnal egy tulajdonosi körbe tartozó Világgazdaság beharangozójában azt írta: a listán "Mészáros Lőrinc, Andy Vajna vagy Habony Árpád olyan nagyágyúkhoz zárkózott fel, mint a Richter vezetője, Bogsch Erik, az OTP elnök-vezére, Csányi Sándor vagy az FHB- és CEMP-elnök Spéder Zoltán. Az élvonalban maradt Demján Sándor, Garancsi István, valamint Hernádi Zsolt is. Friss belépő még az MNB-elnök Matolcsy György."

Gyengült viszont Simicska Lajos, üzlettársa, Fonyó Károly pedig ki is esett a 101-ből.

A lista egy tíztagú szakértő zsűri javaslatai alapján, pontozással készült. A kiírás alapján nem vették fel azokat, akik üzleti érdekeltségük mellett aktív kormányzati pozíciót is betöltenek.

Rovatok