Index Vakbarát Hírportál

A népnyúzóknál akarnak dolgozni a fiatalok

2016. június 6., hétfő 08:24

Több mint negyedmillió végzős diák jelentkezett idén nyáron a Goldman Sachs amerikai befektetési bankhoz világszerte, ami 40 százalékos növekedést jelent 2012 óta. Ez pedig azt jelzi: annak ellenére, hogy a szektor renoméját eléggé megtépázta az utóbbi néhány év, még mindig rengeteg fiatal akar a sokat bírált bankóriásoknál dolgozni - derült ki a Financial Times cikkéből.

A lap adatai szerint jóval többen jelentkeznek a nagy befektetési bankokhoz, mint amennyi dolgozót azok valaha foglalkoztatni tudnának. A Goldman Sachs tavaly összesen 9700 embert vett fel, de hasonló a helyzet a JPMorgannél és Citinél is, ahol a jelentkezőknek csupán 2, illetve 2,7 százaléka kap állást.

A világ minden bajáért okolt bankokat a nagyon magas fizetések mellett az utóbbi időben az is attraktívabbá tehette, hogy rugalmasabb munkaidőt vezettek be és egyéb, a munkakörülményeket javító intézkedéseket hoztak - írta az FT. 

A lap egy másik felmérése ugyanakkor azt mutatta, hogy a világ 10 legjobb üzleti iskolájában MBA képesítést szerzett szakemberek körében csökken a befektetési bankok népszerűsége. A jelentkezések magasabb száma pedig részben azt is tükrözheti, hogy a válság óta jó pár befektetési bank bedőlt, tehát a jelentkezők kevesebb alternatíva közül választhatnak.

Rovatok