Index Vakbarát Hírportál

Bill Gates most csirkékkel segíti a szegény afrikai családokat

2016. június 9., csütörtök 14:05 | aznap frissítve

Bill Gates, a Microsoft alapítója új kampányt indított a szubszaharai országok szegényeinek megsegítésére, melynek keretében 100 ezer csirkét adományoz a rászoruló családoknak - írja a BBC. Az ötlet némileg hasonlít a Hegedűs Zuzsa-féle "Minden gyerek lakjon jól" programhoz, amelynek keretében többek közt élő állatokat osztottak a résztvevőknek. 

Help me give away 100,000 chickens: https://t.co/EBNTEP3iUu pic.twitter.com/ASgjVtRCWh

— Bill Gates (@BillGates) 2016. június 8.

A szubszaharai Afrikában a népesség 41 százaléka él mélyszegénységben az ENSZ adatai szerint. A szegénységi küszöböt évi 700 dollárnál húzták meg, Gates szerint egy csirkéket nevelő farmer 1000 dollár körül kereshet egy évben. Jelenleg a vidéki családok 5 százaléka tart baromfit a területen, a techmilliárdos ezt az arányt szeretné felhúzni 30 százalékra. 

Here’s how you can have a flock of chickens donated to a family in need on your behalf: https://t.co/12zlnbG8F7 pic.twitter.com/i2ML1Mp4wi

— Bill Gates (@BillGates) 2016. június 9.

A kampány keretében adományozott nemesített szárnyasok kiszámítható ütemben szaporodnak, így Bill Gates szerint ezen a környéken a csirketartás az egyik legjobb befektetés. 

Rovatok