Index Vakbarát Hírportál

Matolcsy és Trócsányi azon veszekszik, rokonok-e

2016. június 14., kedd 18:30

Matolcsy György MNB-elnök és Trócsányi László igazságügyi miniszter nem igazán jut dűlőre, hogy van-e közöttük rokoni kapcsolat.

A dolog azzal kezdődött, hogy Matolcsy hétfőn a parlamentben kijelentette, amikor az MSZP a rokonait emlegette a jegybanki költéseknél, hogy Trócsányi László igazságügy-miniszter is unokatestvére a Darányi-Héjjas család révén.

Trócsányi ezek utén jelezte, hogy "nem unokatestvére és nem is rokona Matolcsy György jegybankelnök úrnak, illetve nem áll rokonságban a Darányi-Héjjas családdal sem".

Erre kedden délelőtt megérkezett Matolcsy György cáfolata a cáfolatra. A jegybankelnök a Hvg.hu-nak azt írta, hogy a kettejük közt fennálló rokonságra maga Trócsányi László hívta fel a jegybankelnök figyelmét még Matolcsy 2013. november 13-i párizsi, hivatalos látogatása során. Az MNB sajtóosztálya azt írta: "Az akkor párizsi nagykövetként dolgozó Trócsányi László tájékoztatása értelmében

e rokoni szálat Matolcsy György Héjjas-ágán a közös dédnagyszülői rokonság jelenti.

A sztorinak ezzel nincs vége. Trócsányi cáfolta a cáfolat cáfolatát, és a rokoni kapcsolatot kitartóan vizsgáló Hvg.hu-nak azt írta, hogy párizsi találkozásuk alkalmával azt rögzítették, hogy "az azóta elhunyt nagybátyám özvegye (aki tehát nem rokonom) vélhetőleg távoli, oldalági rokoni kapcsolatban állhatott Matolcsy felmenőkkel.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy unokatestvéri, illetve rokoni kapcsolatban állnék az általam igen tisztelt Jegybankelnök úrral.

Benne van a pakliban, hogy Matolcsy újra üzen, hogy mégis rokonok.

Rovatok