Index Vakbarát Hírportál

Népszerűbb, de drágább is a hazai nyaralás

2016. július 7., csütörtök 14:06

Egyre többen mennek itthon nyaralni, a Szállás.hu statisztikái szerint április és július között 10 százalékkal bővült a belföldi turizmus. Bár ez az időszak még nem igazán a balatoni szezon, a legnépszerűbb belföldi úti cél így is Siófok volt, amit Budapest és Hajdúszoboszló követett. 

Ehhez nagyon hasonlóan alakult az is, hogy hol kellett a legtöbbet fizetni egy vendégéjszakáért: a legdrágábban sorrendben

A Szállás.hu szerint az év elején még 4-6 százalékos áremelkedésre lehetett számítani,  de részben a piacbővülés miatt, részben pedig a hotelek népszerűségének növekedése miatt az

átlagos foglalási érték több mint 40 százalékkal nőtt 2016 második negyedévében,

így meghaladta az 50 ezer forintot is.  A belföldi turizmust eléggé pörgeti a SZÉP-kártya is, az előző negyedévben minden 5. foglalást ezzel fizettek ki, ami 12 százalékos növekedést jelent az egy évvel ezelőttihez képest. 

Ha külföldre utaztak a magyarok tavasszal és nyár elején, akkor is inkább a közelben maradtak, a Szállás.hu szerint részben azért, mert a korábban népszerű nyaralóhelyeket nem tartják eléggé biztonságosnak. Az elmúlt három hónapban a külföldi városok körül Krakkó volt a legnépszerűbb, ami után a top 3-ban Szováta és a Zakopane következett. 

Nyaralni azért még mindig Horvátországba járnak a magyarok, a következő három hónapra lefoglalt külföldi utak 10 legnépszerűbb úti céljából 7 Horvátországban van. A legnépszerűbb horvát nyaralóhelyek között Vir, Medulin és Cricvenica vezet. 

Rovatok