Index Vakbarát Hírportál

Beszállnak az internetbe a CBA tulajdonosai

2016. július 12., kedd 08:02

Online Príma Hungary Kft. néven új céget alapítottak a CBA tulajdonosai. A cég neve alapján az Online Prímának a CBA webáruházához, az Onlineprima.hu-hoz lehet köze - írja a Világgazdaság.

Bejegyzett tevékenység alapján viszont nem valószínű, hogy a cég leváltja majd az eddigi üzemeltetőt, a City Food Euro Kft.-t, inkább kiegészíti majd a korábbi cég szolgáltatásait: az Online Príma Hungary tevékenységei között ugyanis nem szerepel kereskedelem. Az új cég fő profilja a világhálóportál-szolgáltatás, és az egyéb tevékenységei is ehhez kapcsolódnak (IT, kommunikáció).

Az oldalt jelenleg üzemeltető cég tulaja, Viszokay Árpád - aki a CBA központi cégének résztulajdonosa és igazgatósági elnökhelyettese is - az új cégben is jelentős tulajdonrésszel rendelkezik, de a CBA többi tulaja közül Baldauf László, Breier László, Gyelán Zsolt, Dienes Zoltán, a Lázár testvérek és Krupp József is saját cégein keresztül kapcsolódik az új céghez. A CBA üzleti titkokra hivatkozva zárkózott el a lap kérdésere való válaszadástól.

A CBA 2013 óta van jelen az online kiskereskedelemben és a City Food Euro számai alapján egyre sikeresebb az üzlet: a cég árbevétele és nyeresége minden évben nőtt 2013 óta. Az erősítésnek ahhoz is köze lehet, hogy a Tesco és CBA melett szeptembetől Budapesten az Auchan is házhozszállít majd, és 2017-től a Sparból is lehet majd rendelni. A házhozszállítási piacon elsősorban Budapesten várnak nagy versenyt a szakértők.

Rovatok