Index Vakbarát Hírportál

Előzetesben marad Tarsoly Csaba

2016. július 14., csütörtök 23:11

Fenntartotta a Fővárosi Törvényszék Tarsoly Csaba előzetes letartóztatását, felesége házi őrizetét, valamint a harmadrendű vádlott előzetes letartóztatását, írja az MTI. A bíró ezt azzal indokolta, hogy bűnszövetségben elkövetett bűncselekmények esetén fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye. 

A csütörtöki, késő estébe nyúló tárgyaláson a bíró elmondta: a sok tízmilliárdos csalás, sikkasztás és más bűncselekményekkel megvádolt vádlottakra öttől huszonöt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Tarsoly a tárgyaláson azt mondta: "bocsánatot szeretnék kérni a munkatársaim nevében az összes károsulttól, akik kárt szenvedtek ebben az ügyben, de ezt nem mi okoztuk." Hozzátette, azok nevében is elnézést kér, akik "ezt soha nem fogják megtenni, akik a Quaestor-csoportot szándékosan tönkretették, és egyik sem ül itt a vádlottak padján."

Tarsoly hangsúlyozta: nem követtek el bűncselekményt, az eljárás során pedig embertelen bánásmódban részesülnek, amit nem érdemelnek meg. Azt is kifogásolta, hogy 100-120 fogvatartottra csupán egyetlen számítógép jut, az is olyan elavult, hogy nem lehet hozzá külső adathordozót csatlakoztatni, így nem tudják az iratokat tanulmányozni. A bíró erre azt válaszolta, beszélni fog a büntetés-végrehajtás országos parancsnokával, hogy intézkedjen az ügyben.

A végzés nem jogerős, az ügyészség képviselője tudomásul vette a döntést, ugyanakkor a vádlottak és védőik fellebbeztek ellene, így a Fővárosi Ítélőtábla dönthet róla.

Rovatok