Index Vakbarát Hírportál

Rekordot dönthet a héten viharkár

2016. július 14., csütörtök 14:08

Hatalmas károkat okozott a hé eleji vihar, több ezer bejelentés érkezett a hazai biztosítókhoz - írja az MTI. A CLB Független Biztosítási Alkusz közleménye szerint a mostani vihar okozta károk kárösszegben megdönthetik az egynapos viharok rekordját, a biztosítók az elmúlt évek legnagyobb kifizetéseire kell készüljenek. A legnagyobb kár a gépjárművekben, a háztetőkben és a kerti bútorokban esett.

Az Aegon Magyarország eddig 1890 kárbejelentésről számolt be, de számuk folyamatosan emelkedik. A legtöbb gondot a kedd esti szombathelyi vihar jelentette, de a szerdai vihar miatt Veszprém megyéből is nagy számban érkeznek a bejelentések. A károk jelenős részét jég okozta , ezt követi a vihar és a villámcsapás. A biztosító ügyfelei által becsült kárösszeg 340 millió forint, az átlagkár 178 ezer forint.

Az Allianz Hungária Zrt. több mint 1300 kárbejelentést regisztrált a szerdai viharokat követően, ebből közel 1000 kárigény jégeső miatt érkezett, de beázást, felhőszakadást és viharkárokat is jelentettek. A K&H Biztosítóhoz két nap alatt több mint 300 kárbejelentés érkezett a viharok miatt, a károk összértéke több mint 20 millió, átlagértéke 65 ezer forint.

A Groupama Biztosítóhoz több mint 1000 kárbejelentés érkezett szerdán, ebből több mint 600 Vas és Győr-Moson-Sopron megyéből. A károk közel 90 százalékát jégverés okozta, a kárösszeg 75 millió forint. A biztosítótársaság a Balaton északi partját szerdán érintő heves vihar miatt ma újabb bejelentési hullámra számít, várakozásai szerint a kárbejelentések száma elérheti a négyezet is az országon átvonuló vihar után. A károk mielőbbi rendezése érdekében munkaerő-átcsoportosítást és hétvégi munkavégzést is elrendelt az érintett területen a társaság.

Rovatok