Index Vakbarát Hírportál

Hétfőn indul az első magyar lakásalap

2016. július 28., csütörtök 15:41

A Duna House csoport tagjaként az Impact Alapkezelő Zrt. hamarosan megkezdi a Lakóingatlan Befektetési Alap jegyeinek értékesítését - írja a Duna House sajtóközleményében.

Az MNB 2016. július 22-én engedélyezte az alapkezelőnek az első alapjának forgalomba hozatalát. Az új alap célja a tájékoztató szerint olyan, főleg lakóingatlanokat tartalmazó ingatlanportfolió létrehozása, amellyel a befektetőknek lehetőségük van a hazai lakóingatlan piac hozamaiból való részesedésre.

Az alapkezelő az alapba kerülő ingatlanok kiválasztásánál a hozamtermelő és értéknövelő potenciállal rendelkező, elsősorban lakóingatlanokat részesíti előnyben. Befektetéseit elsősorban Budapesten, másodsorban hazai nagyvárosokban tervezi megvalósítani, az ingatlanokat tőkenövekedés és bérbeadás céljából vásárolja meg. 

Az alapkezelő olyan befektetők számára ajánlja a létrehozandó nyilvános, nyíltvégű ingatlan befektetési alap befektetési jegyeit, akik hisznek az ingatlan piac pozitív trendjében, de nem szeretnének, vagy nem tudnak közvetlenül ingatlanba fektetni.

Az Alap minimális induló saját tőkéje legalább 20 ezer darab, egyenként 50 ezer forint névértékű, azaz legalább egymilliárd forint össznévértékű, „A” sorozatú befektetési jegy. A Portfolio kiszámolta, hogy ezzel a Lakóingatlan Befektetési Alap lenne a 8. legnagyobb ingatlanalap a lakosság számára is elérhető alapok között. A befektetési jegyek forgalmazója a Concorde Értékpapír Zrt. lesz.

A BAMOSZ adatai szerint idén óriási érdeklődést mutatnak a befektetők az ingatlanalapok iránt, sokan a fizikai lakásvásárlás mellett így próbálnak részesülni a lakáspiaci felfutásból. Ez arra utal, hogy az új befektetési jegyekre valószínleg nagy lesz a kereslet. 

Rovatok