Index Vakbarát Hírportál

Több trafikot is kaptak az olimpikonjaink

2016. augusztus 18., csütörtök 07:59

Összesen több tucat cégük van a riói olimpikonjainknak, ezek pedig elég váltakozó eredménnyel működnek, írja a Világgazdaság.

A messze legnagyobb sztár, Hosszú Katinka és férje, Shane Tusup 2013 óta az Iron Corporation Kft.-t igazgatják tulajdonos ügyvezetőként.  Itt Hosszú filozófiáját és személyes brandjét építik az Iron Ladyre utaló bögrével, tornazsákkal, étrend-kiegészítővel, kiadványokkal vagy épp a Hosszú Katinka főszereplésével futó fantasy-képregénnyel

Az Iron Corporation eddig szépen gyarapszik, tavalyhoz képest bőven megduplázódott a cég árbevétele, adózott eredménye az előző évi több mint háromszorosára, közel 30 millió forintra nőtt, amiből 15 milliót ki is vettek osztalékként. 

Cigit a népnek, abban van a pénz

A birkózó Bácsi Péter nagyon nagy eséllyel a dohányiparban érdekelt. Ő egyébként a gyáli önkormányzat Fidesz–KDNP-s képviselője is, és a 2013. áprilisi trafikosztáskor egy Bácsi Péter nevű személy éppen Gyálra kapott trafiküzemeltetési engedélyt. Születési dátuma egyezik az olimpikon Bácsiéval, az üzletet a Domány Trafik Bt.-vel működteti, ő a beltag és az ügyvezető. Ez a trafikos cég is egyre csak növekszik, tavaly már 191 millió forintos árbevétele volt, 9 milliós bevallott eredménnyel.

A volt MLSZ-elnök, Kisteleki István vízilabdázó lányai is kaptak egy nagyobb adag trafikot. Kisteleki Hanna testvéreivel együtt öt vállalkozásban érintett, ezek főleg budapesti trafikokat visznek. Az egyik bt.-jüket például a szintén válogatott Kisteleki Dórával viszik, ez a cég két óbudai trafik üzemeltetésére jött létre. E trafikos cégek többsége a tavalyi beszámolók alapján nem megy jól vagy nem is igazán működik a leadott dokumentumok alapján.

Csehes reklámok, Szilágyi-féle spenót

Szilágyi Áron pont az ellenkezőjében gondolkozott, egy vegán bisztrót, a fővárosi Veggie-t üzemeltető cégbe szállt be. Csak a cég nem hasít igazán, negatív saját tőkéje mellé pár millió forintos eredmény társul. Szilágyi tulajdonos egy kisebb könyvelőcégben is. 

Cseh László 2009 óta tulaj egy reklám- és konferenciaszervező cégben, a Momart Kft.-ben.  Ez elég jól megy, tavaly félmilliárd forint feletti árbevétele volt, papíron 43 milliós adózott eredménnyel. Az olimpiai ezüstérmes úszónak van egy Csehlák Kft. nevű, sporttevékenységre bejegyzett cége is, amely azonban jó ideje mínuszos.

Rovatok