Index Vakbarát Hírportál

Újabb rezsicsökkentés jöhet

2016. augusztus 18., csütörtök 07:02

Nem akar mértékekről beszélni és még nem tudja, hogy mit hoz az EU által indított kötelezettségszegési eljárás, de lát lehetőséget egy újabb rezsicsökkentésre Seszták Miklós fejlesztési miniszter - derül ki abból az interjúból, amit Seszták a Figyelőnek adott.

Seszták elmondta, hogy ENKSZ és a Főgáz szerepe lakossági szolgáltatóként majdnem véglegesnek tekinthető az energiaszektor átalakítása után, az viszont még kérdéses, hogy az MVM vagy a Démász esetében milyen szinergiákat lehet még felszabadítani a rendszerben. Arra a kérdésre, hogy haladnak-e tovább az energiaszolgáltatók felvásárlásával, Seszták azt mondta, "nincs okuk újragondolni a korábbi kormányzati koncepciót".

A nemrég a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz került állami pénzügyi szolgáltató cégek kapcsán azt mondta Seszták, hogy szeptember 15-ig kell stratégiát alkotniuk, és a rendszer új alapokra került, most pedig már csak finomhangolásokra lesz szükség. Arra a kérdésre, hogy ez mit jelent, Seszták nem válaszolt, de annyit elárult, hogy "várhatóak személyi döntések".

Seszták arról is beszélt még többek között, hogy:

Rovatok