Index Vakbarát Hírportál

Egy cégtől bérli külföldi irodáit az MNB

2016. augusztus 24., szerda 19:51

Ugyanattól a cégtől bérli az összes külföldi kirendeltségének irodáit a Magyar Nemzeti Bank - ez derült ki abból az írásos válaszból, a mit Matolcsy György jegybankelnök Tóth Bertalan MSZP-s politikus kérdésére adott. Az MNB az elmúlt években Bejrútban, Buenos Airesben, Hamburgban, New Yorkban, Párizsban és Rómában nyitott irodákat, hogy  

a magyar jegybankot és a bankban folyó elemző munkát az irodák munkája által bekapcsolja és láthatóbbá tegye a nemzetközi tudományos vérkeringésben. 

Ehhez minden országban a Regus nevű brit cégtől bérel bútorozott irodákat, amelyeknek a nemzetközi cég az üzemeltetését is ellátja és a biztonságért is felel. Matolcsy szerint direkt olyan céget kerestek, amelynek mind a hat városban vannak kibérelhető irodái.

Matolcsy azt írta, hogy a külföldi irodák létrehozásával az MNB más európai országok jegybankjai, így az Európai Központi Bank, a német, a francia, az olasz és az osztrák jegybankok példáit követve. 

A külföldi irodákról nemrég a Magyar Nemzet azt írta, hogy azokat az adott városban átlagos árakhoz képest jóval drágábban bérli az MNB, a jegybank szerint viszont a lap ezt az üres irodák bérleti díjából számolta ki, miközben, ahogy írtuk, a Regus felszerelt irodákat ad bérbe az MNB-nek.

Rovatok