Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek a NAV-osokat foglyul ejtő uberes ellen

2016. szeptember 7., szerda 13:21

Vádat emeltek az ellen az Uber-sofőr ellen, aki májusban foglyul ejtett két adóellenőrt az autójában, miután ők a fuvarral kapcsolatban jegyzőkönyvet akartak felvenni.

A vádirat lényege szerint májusban a két adóellenőr hívott egy Ubert, majd a fuvar végeztével igazolták magukat, és közölték a sofőrrel, hogy jegyzőkönyvet vesznek fel. A 46 éves férfi nem működött együtt, az ellenőröket a gépkocsi elhagyására szólította fel - áll Ibolya Tibor közleményében, amit az MTI szemlézett.

Az adóellenőrök viszont nem voltak hajlandók kiszállni, amin összevitatkoztak, ezen összevitatkoztak. Erre a sofőr blokkolta az ajtókat, elindult, és az ellenőrök kérdéseire csak annyit mondott, „jó helyre” viszi őket. A sofőr állítólag attól ijedt meg, hogy megjelennek a BKK és a rendőrség emberei is, és leveszik  a kocsija rendszámát, ezt akarta elkerülni, amikor elhajtott a revizorokkal. Fél órába telt, mire megnyugodott és elengedte őket. Addigra egyébként már telefonon is kértek segítséget a NAV-osok.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat, és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Az uberesek ellen az idő tájt komoly hatósági hajtóvadászat folyt, sorra vették le a rendszámtábláikat szabálysértés miatt. Ezzel olyannyira ellehetetlenítették a céget, hogy az inkább fogta a sátorfáját, és felfüggesztette magyarországi tevékenységét.

Rovatok