Index Vakbarát Hírportál

Kirúgták a kamulovagok kamuegyetemét Sümegről

2016. szeptember 21., szerda 12:33

Sümeg városa megszabadult a Magyar Nemzeti Bank alapítványai által milliókkal megtámogatott, majd a támogatást elsikkasztó, kamulovagrendi hátterű "jövőegyetemtől", helyette az Edutus Főiskola indít majd egy képzést a városban.

Korábban már többször is írtunk róla, hogy milyen bizarr egy diplomagyárat próbálnak felhúzni az MNB pénzén a Veszprém megyei városban. Ahogy arról is, hogy a város vezetése a vállalhatatlan részletek nyilvánosságra kerülése után megpróbálta kidobni a főiskolát, miután az a rezsit sem fizette.

Ez a sümegi polgármester nyilatkozata szerint szeptemberre sikerült is: visszavették a kamuegyetemnek átadott épületeiket, és ezzel párhuzamosan megállapodtak a tatabányai főiskolával az új képzésről.

Végh László szerint 

A polgármester elmondta, hogy ezután Palkovics László oktatásügyi államtitkár segítségét kérték, aki összehozta őket a tatabányai Edutus Főiskolával, korábbi nevén a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájával. 

Velük pedig már megállapodtak arról, hogy jövő szeptemberben indítanak Sümegen egy gazdálkodás és menedzsment szakot, amire 30 embert kívánnak felvenni.

Rovatok