Index Vakbarát Hírportál

Németh Szilárd: A kommunizmus szelleme kísért

2016. október 8., szombat 12:11 | aznap frissítve

A kommunizmus újsütetű kísértete járja be Pesterzsébetet

– mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szombaton az MTI tudósítása szerint.

Ha azonban esetleg arra gondolna az olvasó, hogy a Népszabadságnak az előző rendszer eszközrendszerét idéző bezárására gondolt a fideszes politikus, téved.

Németh Szilárd ugyanis az MSZP-t és az ellenzéket vádolta meg a kommunizmus újraélesztésének kísérletével, mégpedig azért, mert „a baloldali pártok támadást indítottak a fideszes alpolgármester, Juhász Lajosné ellen” a kvótanépszavazás kapcsán.

A rezsibiztos szerint egyébként a baloldali vezetésű XX. kerületben cenzúra van, mert Wittner Mária gondolatait nem engedték változtatás nélkül közölni az önkormányzati lapban.

A HírTV időközben megkérdezte Németh Szilárdot, hogy mi a véleménye a Népszabadság bezárásáról. Amire a következőket mondta:

Szerintem már épp itt volt az ideje, hogy bezárjon a Népszabadság váratlanul, nekem ez a szerény véleményem. A Szabad Nép volt az elődje ennek a lapnak, úgy is viselkedik egyébként, tehát én nem fogok krokodilkönnyeket hullatni a Népszabadságért.

Teház: az nem baj, ha egy kormánykritikus lapot kivégeznek, mert ők úgyis kommunisták, de ha Wittner Mária írását nem hozza le az önkormányzati lap, az cenzúra. 

Rovatok