Index Vakbarát Hírportál

Fizetne az állam az online pénztárgépekért

2016. október 14., péntek 08:24

Annyira szeretné a kormány, hogy januárra a masszőröknek, autószerelőknek, taxisoknak és hasonló vállalkozásoknak is legyen a NAV-hoz bekötött pénztárgépük, hogy kifizeti a gépek árának a felét, ha időre megveszik és beüzemelik azt a vállalkozók - írja a Világgazdaság. Az NGM egy olyan rendeletről egyeztet, amely 50 ezer forint támogatást kínálna, ami az újfajta kasszák árának úgy 40-55 százalékát teszi ki, hogy pontosan mennyit, az a pénztárgép típusától is függ.

A támogatás viszont csak azokért a gépekért járna, amelyek megfelelnek a NAV és az NGM új előírásainak, például a taxisoknál van benne GPS, a többinél pedig megszemélyesíthető a gép, vagyis az egyik boltos át tudja adni a másiknak úgy, hogy erről a NAV is tudjon. Ilyen gépei pedig jelenleg egyetlen cégnek, az LA Pénztárgép kft-nek vannak, vagyis 

az állami támogatás egyelőre egy pénztárgépes céget segít.

A lapnak nyilatkozott a cég vezetője, aki szerint nem sokáig lesznek egyeduralkodók a piacon, mert több másik cég pénztárgépe is engedélyezésre vár. Aki viszont már most be akarja szerezni az új kasszát, hogy biztos jusson neki állami segítség, az csak az LA gépeiből válogathat.

Rovatok