Index Vakbarát Hírportál

A legbefolyásosabb meleg cégvezetők listájára felkerült a Prezi alapítója is

2016. október 25., kedd 13:04

A világ 11. legbefolyásosabb LMBT üzleti vezetője lett a Financial Times összeállításában Árvai Péter, a Prezi vezérigazgatója. A magyar startup-etalonnak számító Prezi alapítója ráadásul az első kelet-európai a listán. A cég közleménye szerint „Árvai Péter az egyetlen nyíltan meleg magyar cégvezető, aki a személyes történetével bátorítást és inspirációt adott a magyar és európai meleg közösségnek, illetve azt is, hogy társalapítóként részt vett a Nyitottak vagyunk kezdeményezés elindításában a sokszínűbb, nyitottabb munkahelyekért, közösségekért”.

A Financial Times listáját amúgy Gigi Chao, a hongkongi Cheuk Nang Holdings nevű ingatlanfejlesztő cég igazgatóságának alelnöke vezeti, aki a lap szerint Ázsia egyik legbefolyásosabb nyíltan leszbikus közszereplője. Ezzel nem lehet annyira megbarátkozva Chao édesapja, a milliárdos Cecil Chao, aki 2014-ben több mint 120 millió dollárt ígért annak a férfinak, aki rá bírja venni 37 éves lányát, hogy menjen hozzá. 

A listán amúgy Árvai és Chao mellett szerepel még az Airbnb marketingvezetője, a JPMorgan vezető jogásza és a Facebook alelnöke is. 

Rovatok