Index Vakbarát Hírportál

Visszahozhatják a boltzár karácsonyi részét

2016. november 2., szerda 08:38 | aznap frissítve

Nem valószínű, hogy a parlament a nagypéntek mellett december 24-ét is munkaszüneti nappá nyilvánítja idén, viszont újra előírhatják, hogy szenteste napján legfeljebb 12 óráig legyenek nyitva az üzletek - írja szerdai számában a Magyar Idők.

Erre legutóbb a vasárnapi boltzár időszakában volt példa, de a törvény módosításának áprilisi visszavonása óta december 24-én a korábbi szabályok szerint ismét 14 óráig árusíthatnak az üzletek.

Varga: Nincs ilyen kormányzati szándék

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdai sajtótájékoztatóján a Magyar Idők cikkére vonatkozó kérdésre azt mondta, nincs ilyen kormányzati szándék.

Ha képviselői magánindítványról van szó, az nem az ő asztala, de a kormány korábban már lefektette a vonatkozó szabályokat, és ezen nem tervez változtatni - mondta.

A nagy láncoknál ez a zárás után jellemzően további másfél-két órás munkavégzést jelent például az árufeltöltők, raktárosok, kasszások számára, ami a lap szerint már a korábbi években is feszültséget okozott az adventi időszakot végigdolgozók körében.

A Magyar Idők értesülései szerint legkésőbb a jövő héten napirendre kerül az a módosító javaslat, amely szerint jövőre a bolti dolgozóknak legalább két teljes szabad hétvége járna minden hónapban, illetve vasárnaponként nyolc órában korlátoznák a munkavégzés idejét.

Rovatok