Index Vakbarát Hírportál

Orbán: Szent Márton a szociális piacgazdaság védőszentje

2016. november 10., csütörtök 17:12

Szent Márton "a szociális piacgazdaság védőszentje", akinek nemcsak a szíve volt a helyén, de a józan esze is, fejtette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Szent Márton és Európa címmel, az Országházban csütörtökön megrendezett egyházi konferencián az MTI szerint.

Orbán felidézte, hogy a legenda szerint Szent Márton még katonaként egy rászorulónak a köpenye egy részét oda, és így egyikük sem fagyott meg.

"Ahhoz, hogy adni tudjunk azoknak, akiknek semmijük sincs, szükségünk van olyanokra is, akiknek van, ezért olyan elkötelezett emberekre, vállalatokra és kormányzati politikára van szükség, amelynek szíve és józan esze is van" - magyarázta.

"Az irgalmasság parancsa sohasem lehet egyenlő önmagunk tönkretételével" - mondta Orbán. A fórumon részt vett mások mellett Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius, az MKPK több tagja és Mádl Dalma is.

Szent Mártont egyébként több ország is védőszentjének tartja, illetve a koldusok, lótartók és lúdtartók, illetve szőlőtermelők védőszentjeként tartják nyilván, a szociális piacgazdaság védése eddig nem tartozott a feladatkörébe.

(Borítókép:  Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Szent Márton és Európa című ünnepi konferencián. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)

Rovatok