Index Vakbarát Hírportál

Elektromos motorokat is gyártanak majd az Audinak Győrben

2016. november 17., csütörtök 18:03

2018 végén, 2019 elején indul az Audi elektromos autók sorozatgyártása Győrben, és ekkor kezdik meg az elektromos motorok előállítását a magyarországi üzemben - mondta el az MTI érdeklődésére Peter Kössler, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetője.

Hubert Waltl, a járműipari konszern igazgatótanácsának gyártásért és logisztikáért felelős tagja egy csütörtöki ingolstadti rendezvényen annyit árult el, most alakítják ki az Audi elektromosautó-portfólióját. Az MTI kérdésére, hogy készülnek-e ilyen járművek majd Győrben, konkrétum említése nélkül úgy válaszolt: a gyárban adottak ehhez a keretfeltételek.

Az MTI érdeklődésére Peter Kössler, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke elmondta: 2018-2019 fordulójára tervezi az Audi az elektromos autók sorozatgyártásának kezdetét, és ezzel párhuzamosan indul meg az elektromos motorok előállítása a magyarországi üzemben. A prototípusok már most is Győrben készülnek.

Győr fontos szerepet játszik a konszern életében, mivel itt fejlesztették, próbálták ki az emberi munkavégzés robotizált támogatását jelentő Smart Factory koncepciójuk számos elemét, amelyeket aztán más gyáraikban is bevezetnek.

Rovatok