Index Vakbarát Hírportál

Az év végéig eladhatják a SZOT-torzót

2016. november 22., kedd 07:45

A tulajdonos CIB-csoport is megerősítette, hogy Wáberer György még az év végéig megvenné a CIB Banktól Budapest egyik legrondább épülettorzóját, ami egykor SZOT-üdülőként funkcionált - írja az Mno.hu. A lap szerint luxuslakásokat alakítanának ki az épületben. A CIB is cáfolta azt a korábban felmerült hírt, hogy lebontanák az épületet, és a helyére lakóparkot építenének.

A II. kerületi önkormányzat pedig elárult a lap kérdésére, hogy az utóbbi években nem adtak ki olyan építési engedélyt a területre, ami azóta lejárt volna. Az megerősítették, hogy olyan tervek voltak, amik alapján sok fát kellett volna kivágni, de ezek pont emiatt nem is valósultak meg.

A helyi előírások szerint „a megvalósuló beruházás előkészítéséhez” nyílt építési tervpályázat kiírására van szükség. A Wáberer nevéhez köthető, idén februárban alapított Rózsadomb Panoráma Kft. szeptemberben írt ki meghívásos pályázatot az egykori szálloda homlokzati terveire.

A pályázat szerint az épület tömegének minimális megváltoztatásával kellene új homlokzati megjelenést kialakítani a a legfelső, penthouse lakásoknak, lakosztályoknak helyt adó szint kialakításával együtt. A pályázaton végül nem hirdettek első helyezettet, de a LAB5 Kft. és az Építész Stúdió Kft. tervei tetszettek a kiírónak, ezért nekik két második díjat kiosztottak

Rovatok