Index Vakbarát Hírportál

Tele lehet elektromos autótöltőkkel Budapest

2016. december 13., kedd 10:23

Közel 500 elektromos autóknak való töltőhelyet és 250 töltőoszlopot építhetnek ki Budapesten, erről állapodott meg kedden a nemzetgazdasági minisztérium és a Fővárosi Önkormányzat. A Jedlik Ányos Tervnek keresztelt program megvalósítására 600 millió forintot költenek majd.  Varga Mihály és Tarlós István megállapodása alapján

 A Főváros és a kerületek mintegy 250 töltőoszlopra, azaz 500 töltőhelyre pályázhatnak, ezek fedezete az októberben kiírt pályázati felhívás szerinti feltételekkel garantált. A felek közösen mérik fel, hogy milyen jogszabályokat kellene megváltoztatni a projekt megvalósításához.A megállapodás szerint a főváros áttekinti a személyszállítási szolgáltatásokra vonatkozó rendeleteit, és javaslatot tesz arra, hogy hogy lehetne zéró kibocsátású járműveket elterjeszteni a taxis cégeknél, és azt is megvizsgálja, hogy a BKV mennyi nem szennyező járművet tudna alkalmazni. 

A több töltőállomás a Budapesten is beindult, autós bubiként működő Greengo szolgáltatásnak is jól jön, ez ugyanis rövid időre bérelhető elektromos autókkal akarja teleszórni a várost. Erről a november végén indult szolgáltatásról itt írunk bővebben. 

Rovatok