Index Vakbarát Hírportál

Elárvereznek egy idősotthont a lakók feje fölül

2016. december 16., péntek 14:58

December 26-án elárvereznek egy teltházas recski szociális otthont, amelyben idősek élnek - derült a NAV árveréses honlapjára kitett hirdetésből, amit a 24.hu szúrt ki.

A Sors 2002 Kft. által üzemeltetett Gesztenyés Idősek Otthonában 38 szoba van, jelenleg 49 idős lakóval, aki havi 99,5 ezer forintért kapnak ellátást. Az 1615 négyzetméteres ingatlant 40 millióra becsülték, a minimális licitösszeg 26 millió, december 29-én zárul az árverés. A NAV az árverést a cég 81,8 millió forintos adótartozása miatt hirdette meg.

A 24 érdeklődött a fenntartónál, hogy lesz az ingatlan és a lakók sorsa, de nem kívánt nyilatkozni. A lap úgy tudja, nemrég összehívtak egy lakógyűlést, ahol megnyugtatták az idős embereket, minden rendben lesz, de a hozzátartozókat hivatalosan még nem értesítették az árverésről.

A recski polgármester, Nagy Sándor a lapnak azt nyilatkozta, hogy nem vesznek részt a licitben, de szerinte előfordulhat, hogy érvénytelen lesz az árverés, mivel az ingatlani lapon szerepel egy rendőrségi széljegyzet. A NAV szerint "az árverésből nem következik, hogy az ingatlant el kellene hagyni az ottlakóknak". Ugyanakkor az új tulajt semmi sem kötelezi rá, hogy továbbra is otthonként üzemeltesse a házat.  Így ha mégis érvényes lesz a licit, akkor mindenféle jogi következmény nélkül kirakhatja a lakókat.

Rovatok