Index Vakbarát Hírportál

Állami cég kezében a Rác fürdő sorsa

2016. december 20., kedd 08:37

A bíróság elrendelte a Rác Nosztalgia Kft. felszámolását, így az állami Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. kezébe került a fővárosi Rác fürdő és hotel komplexumát újjáépítő mindkét cég sorsa, illetve a döntés, hogy nyílt vagy zárt körű pályázaton hirdetheti meg a vagyont - írja a Világgazdaság.

A Rác Beruházó Kft. felszámolását már augusztusban elrendelték, a két céget pedig még júniusban stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánította a kormány. Júliusban még úgy nézett ki, hogykínaiak vehetik meg a fürdőt és a szállodát.

A 2011-re 11 milliárdból teljesen felújított, de az utóbbi hat évben viszont különböző viták miatt zárva tartó fürdő és a mellette lévő 67 szobás hotel azóta kitartóan rohad, jelentősebb méretű felújítással lehetne újra használhatóvá tenni.

A Rác Nosztalgia Beruházó és Szolgáltató Kft. ellen 2012. szeptember 28-án rendelte el a csődeljárást a Fővárosi Törvényszék, miután a cégnek több mint 7 milliárd forint tartozása halmozódott fel három másik céggel szemben, ami miatt a Magyar Fejlesztési Bank is felmondta a hitelszerződését a vállalattal. A budai Rác fürdő felújítása 2002-től 2010-ig tartott, ám a létesítmény még mindig nem nyílt meg.

Rovatok