Index Vakbarát Hírportál

A Kossuth téren folytatódik a kormány és a bankok háborúja

2016. december 21., szerda 09:56

A kormány ki akarja dobni a Kossuth térről a bankfiókokat, ám a pénzintézetek ragaszkodnak az ottani, reprezentatív kirendeltségeikhez, és eszük ágában sincs távozni – írja tényfeltáró írásában a hvg.hu.

Az internetes hírportál cikke alapján Kövér László és Orbán Viktor azt akarja, hogy a nemzet főterén

turistamenü legyen marhapörkölttel és galuskával, nem pedig akciós THM.

Vagy legalábbis állítólag így foglalható össze a kormány dilemmája, amiről kiderül az is az írásban, hogy nem is igazából dilemma, hiszen már 2012-ben döntött a kormány, hogy előbbit, azaz a turistamenüt, más szóval bisztrókat és kávézóteraszokat akarnak a Kossuth térre a bankfiókok és minden más helyett.

A bankfiókok kipaterolásáról a cikk szerint hosszú ideje informális egyeztetéseket folytatnak az érintett bankokkal a kormány képviselői, bár azt nem tudni, hogy pontosan kik, mert a kormányban mindenki másra mutogat az illetékességet illetően.

A probléma pedig az, mármint a kormány számára, hogy bármennyire szeretne is "a napközben is üres, délutántól bezárt, sötét kirakatú bankfiókok helyén is késő estig nyitva lévő bisztrókat vagy fagylaltozókat látni", semmilyen eszköze nincs rá, hogy a bankokat eltávolítsa, piaci alapú ingatlanbérleti szerződéseikbe beavatkozzon.

Rovatok