Index Vakbarát Hírportál

Soros egymilliárd dollárt bukott Trump győzelme után

2017. január 12., csütörtök 19:33

Soros György közel egymilliárd dollárt bukott azon, hogy Donald Trump elnökké választása után az amerikai tőzsde szárnyalni kezdett.

Ezzel párhuzamosan azonban Stanley Druckenmiller, aki segített Sorosnak egymilliárd dolláros nyereséget kaszálni 1992-ben a brit font ellenében, most megint jól tette meg a tétjeit, és elég komoly összeget nyert Trump győzelmén - írja a Wall Street Journal.

Soros György arra számított, hogy Trump győzelme visszaveti a tőzsdét, de a piac ezzel szemben úgy látta, hogy az új amerikai elnök alatt nőnek majd a vállalati bevételek, és úgy általában a gazdaság is erősödik.

A befektető még időben kilépett néhány ügyletből tavaly év végén, mielőtt nagyobbat bukott volna, de így is tetemes veszteséget szenvedett el a gazdasági napilap szerint. Összességében az általa kezelt portfólió nagyjából 5 százalékos pluszban állt az év végén.

Druckenmiller a választások után az amerikai tőzsde erősödésére, az euró gyengülésére, és az amerikai kincstári bevételek következő évekbeli növekedésére játszott, és állítólag a japán jent is shortolta.

Rovatok