Index Vakbarát Hírportál

Vác, Gödre, Kehidakustány és a XII. kerület is örülhet 2017-ben

2017. január 16., hétfő 16:31 | aznap frissítve

2017-ben is folytatódik a Magyar Telekom hálózatfejlesztése országszerte, év végéig további 270 ezer háztartásban válik elérhetővé a nagysebességű vezetékes internet - közölte a cég az MTI-vel hétfőn. Jelenleg mintegy 2,8 millió magyar háztartásban van telekomos minimum 30 megabites gyorsnet (ebből 700 ezerben 1000 megabitet is tud az optikai hálózat), vagyis az idei fejlesztéssel meghaladják majd a 3 milliót. 

A tájékoztatás szerint az idei célkitűzések mintegy negyede uniós forrásból valósul meg. A digitális hálózatok országos fejlesztésére kiírt pályázat első két körében 46 járásra vonatkozóan a Magyar Telekom és konszolidált magyarországi leányvállalatai együttesen 12,2 milliárd forintnyi forrást nyertek el a másodpercenként legalább 30 megabit sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére. A vállalat azzal kapcsolatban azonban nem közölt pontosabb információt, hogy saját erőforrásaiból mekkora összeget fordít a projektre.

A 2017-es kivitelezési munkák már január végén, február elején elindulhatnak többek között Vácon, Törökbálinton, Ercsiben, Répcelakon, illetve az uniós támogatással megvalósuló helyszínek közül olyan apró településeken, mint Gödre, Kokad vagy Kehidakustány. Kora tavasszal folytatódik a fejlesztés Budapest XII. kerületében is, és intenzív munka kezdődik a II. kerületben, ahol szeptember végéig 10 ezer háztartás lefedését tervezi a Telekom, ezzel csaknem teljessé válik a szélessávú lefedettség a budai kerületben.

Rovatok