Index Vakbarát Hírportál

Küldeménykövető rendszert fejleszt a Posta

2017. március 9., csütörtök 12:21

A Magyar Posta könyvelt küldeményt követő rendszert fejleszt – írja az MTI a cég sajtótájékoztatója alapján. A projekt az Európai Unió és a magyar állam társfinanszírozásában 2,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból és a posta 1,9 milliárd forint saját forrásából valósul meg 2018-ig. A projektindító csütörtöki rendezvényen kiderült az is, hogy a fejlesztések keretében többek között kivezetik a papíralapú tértivevényt.

Bártfai-Máger Andrea postaügyért felelős kormánybiztos a projektindítón elmondta, a Magyar Posta stratégiai célja, hogy a piacvezető pozícióját megtartsa, ebben segíthet neki az állami vállalatoknál 2019-ig megvalósuló 30 százalékos béremelés. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára hangsúlyozta, a Magyar Posta fejlesztéseivel bizonyíthatja, hogy „egy állami vállalat nem feltétlenül piacképtelen, veszteséget termelő cég a valódi versenypiacon”. (Igaz, valódi versenypiacnak nevezni azt a helyzetet, amikor egy fejlesztést több mint fele részben az EU és a magyar állam finanszíroz, némileg ironikusnak hat.)

Illés Zoltán, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a társaság célja a szolgáltatás modernizálása, amihez a digitális eszközök segítséget nyújtanak. A projekt végrehajtása után a könyvelt küldemények mindenki számára követhetőek lesznek a feladástól az átvételig, és a rendszer biztosítani fogja az e-személyi igazolvány funkcióinak kihasználását. A modernizálás keretében 8 ezer munkatárs kap mobileszközt, a postahelyeken digitális aláíró padokat helyeznek ki, a forgalmasabb területeken kézbesítők mobilnyomtatókat visznek magukkal.

Rovatok