Index Vakbarát Hírportál

A képviselők alagútja irodaházzal együtt 9 milliárdba fog kerülni

2017. március 21., kedd 17:00

Kijött a Közlönyben, hogy 9 milliárdból fog létrejönni a Kossuth téri MTESZ-székház helyén épülő új irodaház, amit a korábbi képviselői irodaházhoz képest már alagút fog összekötni a Parlamenttel.

Ehhez jó tudni, hogy a Parlament és a képviselői irodaház között gyalogló képviselők rendszeresen itt kezdtek el sürgősen telefonálni, ha  egy újságíró megszólította őket, a Parlamentben ugyanis csak egy szűk folyosón szabad bármit kérdezni tőlük, és még azok is bármikor ki tudják kerülni az egész folyosót, akik egyáltalán bejárnak dolgozni. Ide viszont néha be keleltt néznie sokuknak.

A hivatalos válasz szerint azért kell most az alagút az új irodaháznál, hogy biztonsági beléptetés egyszerűbb legyen, azaz pontosabban ne kelljen kétszer ellenőrizni valakit, ha esetleg az új irodaházból megy a Parlamentbe. 

A Kossuth tér 6-8.-nál lévő volt MTESZ-székházat kisajátította az állam, aztán Garancsi István Market nevű cégével elbontatta, ezért nem állt meg a metró az állomásnál az utóbbi időben. Az új irodaház átadása a tervek szerint 2018 második felében várható. Utóbbihoz 8,75 milliárd forintot költségvetési maradékból csoportosítottak át, 415 millió forintot az EMMI-től. Azt korábban még nem tudták, hogy maga az alagút mennyi pluszköltséget fog jelenteni. 

A Széchenyi rakparton lévő volt MSZMP-székházban, azaz köznapibb nevén a Fehér házban a képvelők irodái lesznek majd az építkezések után.  

Rovatok