Index Vakbarát Hírportál

Négymilliárdos foglalkoztatási program indul

2017. május 4., csütörtök 10:10

Rehabilitációt elősegítő foglalkoztatási programot indít a kormány, jelentette be Czibere Károly az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára csütörtökön. A tervek szerint 4,2 milliárd forintból három év alatt 1500 megváltozott munkaképességű ember munkaerőpiaci elhelyezkedését segítik elő.

A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős Czibere szerint a  megváltozott munkaképességűek nehezen helyezkednek el a nyílt munkaerőpiacon, ezért döntöttek egy ezt támogató hálózat létrehozása mellett. A cél az, hogy  aki eddig szociális támogatásból élt, az munkából származó jövedelemmel is kiegészíthesse a keresetét, illetve a munkáltatóknak is lehetőséget akarnak adni arra, hogy megváltozott munkaképességűeket foglalkoztathassanak.

Más módon is ösztönöz a kormány

A kormány igyekszik minél jobban segíteni a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását, írja az MTI:

Czibere szerint így sikerült elérni, hogy öt év alatt 16-ról 30 százalék fölé emelkedett a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rátája. A most indított programban továbbá kiemelt szerepe lesz a munkapróba-folyamatnak, aminek segítségével az érintetek konkrét munkában tudnak jártasságot szerezni, így segítve a későbbi boldogulásokat a munkaerőpiacon.

Rovatok