Index Vakbarát Hírportál

Béremelésért tüntetnek a mentősök, a főigazgató szerint jobban keresnek az átlagnál

2017. május 29., hétfő 09:19

Május 31-én demonstrációra készülnek a mentősök, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke, Kusper Zsolt több helyütt is azt nyilatkozta: botrányosan alacsony az OMSZ-nél dolgozók fizetése.

A Magyar Időknek nyilatkozó Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója szerint azonban a mentődolgozók többsége ma a nemzetgazdasági átlagon felül keres, a bérek többlépcsős emelésével pedig 2018 végére átlagosan 67 százalékkal nőnek a fizetések a mentőszolgálatnál.

Azt mondta, hogy a mentőápolók nettó átlagfizetése 2017 áprilisában több mint 196 ezer forint volt, de a gépkocsivezetőké is meghaladta a 171 ezer forintot,  a mentőtisztek majdnem 238 500 forintot, a mentésirányítók 237 ezer forintot visznek haza. Az orvosok pedig valamivel több mint 432 ezer forintot keresnek havonta. És akkor most jön majd még a béremelés.

A főigazgató szerint nem lehet kérdés, hogy a mentődolgozók ennél is többet érdemelnek, csak az, hogy milyen ütemben és mikor lehet tovább növelni a bérüket. Nem tudnak mit kezdeni a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének követelésével, hogy emeljék meg 60 százalékkal a mentődolgozók fizetését.

Rovatok