Index Vakbarát Hírportál

Balog Zoltán beismerte: hazudott az államtitkára a Voldemort-ügyben

2017. június 12., hétfő 17:25

Figyelmeztettem a területért felelős államtitkárt

– mondta Balog Zoltán erőforrásminiszter a Parlamentben a szocialista Harangozó Tamás kérdésére, aki Mengyi Roland korrupciós botrányával kapcsolatban érdeklődött. Ezzel lényegében cáfolta korábbi államtitkárát, Köpeczi-Bócz Tamást, aki tanúvallomásában az ügyészségnek azt vallotta, őt nem értesítették arról, hogy csalók készülnek pályázni, nem tudott semmiről.

Ahogy azt korábban megírtuk, furcsa ellentmondásba került a minisztérium kabinetfőnöke és az akkori államtitkár.

Bár nyilvánvaló volt, hogy vagy a kabinetfőnök, vagy a helyettes államtitkár hazudik, az ügyészség nem próbálta meg feloldani az ellentmondást, hanem inkább lezárta a nyomozást. Amelyben egyébként azt szerették volna kideríteni, vajon honnan tudott a fideszes, magát Voldemortnak hívató Mengyi Rolanddal szövetkező, pályázni készülő társaság arról, hogy lebuktak, a NAV ráállt az ügyre, nyomozás indult ellenük, és lehallgatják őket. Logikusnak tűnt, hogy a minisztériumból adott nekik fülest valaki, minősített adattal való visszaélés miatt indult nyomozás.

Most Balog határozottan kabinetfőnökének állítását erősítette, és annak ellenére, hogy ezzel áttételesen egykori államtitkárát hamis tanúzás vádjába keverte, úgy véli, csak hisztériakeltés zajlik, a minisztériuma semmilyen korrupciós ügyben nem vett részt, minden törvényesen zajlott. Szerinte ezt bizonyítja az is, hogy az ügyészség lezárta a nyomozást.

Köpeczi-Bócz szerepe azért különösen érdekes a Voldemort-ügyben, mert a vádirat szerint éppen ő volt az, aki Mengyiékkel a kapcsolatot tartotta és az egész pályázatkiírást intézte. A helyettes államtitkárt azóta már elküldték a minisztériumból.

Rovatok