Index Vakbarát Hírportál

Titkolózik a tavalyi évéről a kereskedőház

2017. június 22., csütörtök 07:45

22 nappal a határidő lejárta után még mindig nem adta le az a Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alatt álló MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. a beszámolót a tavalyi gazdálkodásáról - írja a 24.hu.

A lapnak a határidő lejárta után pár nappal, két héttel ezelőtt a cég azt írta, technikai okok miatt csúsznak a beszámoló közzétételével, de a dokumentumok rövid időn belül elérhetőek lesznek. A lap a céget felügyelő külügyi tárcánál is rákérdezett, hogy mikor jön ki a beszámoló, és hogy milyen technikai okoknak tudható be a csúszás, de a minisztérium nem válaszolt a lap többszöri megkeresésére.

Tavaly a cég két és fél hónappal a határidő után hozta ki a beszámolóját, amiből az derült ki, hogy 2015-ben hatalmas, 6 milliárdos veszteséget hozott össze, kicsit konzervatívabb becslések szerint pár száz milliót. Az is kiderült a cégről, hogy a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó rokonsága is érintett volt a külügy rejtélyes 3 milliárdos almacider-tartozási ügyében.

Az MNKH a Quaestor-botrányból is ismerős lehet, ugyanis a cég március 9-én, az utolsó lehetséges időpontban mentette ki 3,8 milliárd forintnyi pénzét a Quaestorból, de az ügyészség nem talált semmi gyanúsat a Magyar Nemzeti Kereskedőház pénzkimentésének körülményeiben. Részletesebben a MNKH-ról ebben a cikkben írtunk.

Rovatok