Index Vakbarát Hírportál

Havi 7,5 milliót keres a vagyonkezelő vezetője

2017. június 23., péntek 08:34

Hét cégtől nyolc pozícióért kap fizetést az amúgy elég busás alapbére mellé Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezetője, aki így nagyjából havi 7,5 millió forintból gazdálkodhat - írja a 24.hu. Az MNV-t 2015 eleje óta vezető Szivek alapbére bruttó 5 millió forint havonta, amelyen felül még jár juttatás és prémium is. De emellett az állami vagyonkezelő vezetője 

Az MNV vezetője emellett a Magyar Golf Szövetség elnöke is, bár ezt a tevékenységét pro bono végzi. A jogász végzettségű Szivek korábban az ingatlan bizniszben érdekelt Autóker Holdingnál dolgozott, ahol a születőben lévő energetikai üzletággal kezdett el foglalkozni. Részt vett az önkormányzatoknak közvilágítást kínáló ELMIB privatizációjában (ez a 24.hu szerint Puch László MSZP-pénztárnok holdudvarába került), a kisvárdai szeszipari vállalat, a Várda-Drink Zrt. reorganizációjában és a Skála-üzletlánc felvásárlásában is.

Az MNV-hez akkor került, amikor a Simicska Lajoshoz kötődő Német Lászlóné államtitkár irányítása alól az Seszták Miklós fejlesztési miniszter ellenőrzésébe került, bár állítólag nógatni kellett Sziveket, hogy elvállalja a feladatot. Legutóbb akkor lehetett Szivekről olvasni, amikor a 444.hu megírta, hogy egy Szivekhez köthető cég 300 millió forintot kaszált egy részvénycsomagon, amit az államon keresztül a magánnyugdíj-alapból szerzett meg, miközben a magyar állam nagyot bukott ezen a tranzakción.

Rovatok