Index Vakbarát Hírportál

A Posta köti be az automatákat a NAV-hoz

2017. június 30., péntek 12:44

A kormány a Magyar Posta Zrt.-t jelölte ki az étel- és italautomaták felügyeletére, a posta a szolgáltatást július elsején indítja, az étel- és italautomaták üzemeltetőinek július 31-ig szerződést kell kötniük – írja az MTI.

A Magyar Posta feladata lesz hatóságilag az automata felügyeleti egységek felszerelése, működtetése, amely a regisztrált étel- és italautomaták adatait továbbítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV). A felügyeleti rendszer az automaták bevételéről pontos információkat ad az adóhivatalnak.

A posta külső szakértő által auditált módon biztosítja, hogy az adatok titkosított csatornán jussanak el az adóhivatalhoz, az üzemeltetők pedig elektronikus felületen érik el az automatáik által szolgáltatott, elsősorban forgalmi információkat.

Az országszerte működő mintegy 30-32 ezer automata további üzemeltetésének feltétele az automata felügyeleti egység beszerelése, a tulajdonosnak, az üzemeltetőnek szerződést kell kötnie az engedéllyel rendelkező felügyeleti szolgáltatóval, ez esetben a Magyar Postával.

Rovatok