Index Vakbarát Hírportál

30 ezres béremelést követelnek a Tescótól

2017. július 6., csütörtök 13:41

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete szerint július 1-től havi plusz harmincezret kellene keresniük az alkalmazottaknak, hogy ne omoljon össze a bértábla, írja a HR portál.

A béremelés szükségességéről Sáling József, a szakszervezet elnöke nyilatkozott a lapnak. A tanácsa szerint történő bérelemés mintegy ötezer, amúgy is jobban kereső dolgozót érintene, és 1,8 milliárd forint kiadást jelentene a cégnek éves szinten.

Sáling a héten már több demonstrációt is ígért a bérek növelésének érdekében. Nyilatkozata szerint mivel a Tesco teljes éves bértömege 39 milliárd forint, az emelés ennek 5 százalékát sem érné el. Úgy gondolja, az emelésre a munkavállalók mellett a cégnek is szüksége van.

Holott a Tesco tavaly megemelte a bérminimumát 129 ezer forintról 143 ezerre, a KASZ szerint ahhoz, hogy ne omoljon össze a bértábla, a magasabb fizetésűek béremelése is szükséges. A multinak egyébként ambiciózus tervei vannak a költségvetésükkel való spórolásra, globális szinten három éven belül 529 milliárd forintnyi összeget szeretnének megtakarítani.

Rovatok