Index Vakbarát Hírportál

351 milliós közbeszerzést nyert Matolcsy fia

2017. július 7., péntek 12:46

Matolcsy Ádám cége, a Balaton Bútor, és egy másik cég, a G-Green Furniture Kft. nyerte az Országos Bírói Hivatal által kiírt, antik bútorok restaurálásáról és új bútorok beszerzéséről szóló, 351 millió forintos közbeszerzést – szúrta ki a 444.hu az európai közbeszerzési értesítőben.

A közbeszerzés tárgya többek között 2263 darab bútor beszerzése és nagyjából 150 történeti vagy stílbútor restaurálása vagy utángyártása az Egri Törvényszék és a Heves Megyei Főügyészség részére.

Matolcsy György MNB-elnök fia, Matolcsy Ádám cége, a Glamorous 2015 végén vette meg a veszprémi Balaton Bútorgyárat, egy olyan hitelből, amit Szemerey Tamás Növekedési Hital Bankja folyósított. A hitel forrása a Matolcsy György által indított kedvezményes vállalkozási hitelprogram volt. A Matolcsy Ádám vezette Magyar Stratégiai Zrt. vette meg nemrég a korábbi New Wave Media és Origo Media portfólió egyesítéséből tavasszal létrejött New Wave Media Group Zrt.-t is.

Matolcsy Ádám nemrég a Figyelőnek azt nyilatkozta, hogy 2016-ban újrastukturálták a céget, és ez idő alatt a közbeszerzésektől is távol maradtak, éppen azért, hogy elkerüljék az ilyenkor szinte törvényszerű attakokat.

"Egy közbeszerzésen való győzelem tehát minden, csak nem ajándék"- mondta, ugyanakkor a lap gyűjtése szerint az utóbbi időben több közbeszerzést is nyert a cége, például egy 98 milliósat a Gödöllői Járásbíróság, egy 54 milliósat a Vas Megyei Kormányhivatal, és egy 67 milliósat a Csolnoky Ferenc Kórház részére.

Rovatok