Index Vakbarát Hírportál

Ügyészség: Egy kiló aranyat foglaltak le Czeglédy külföldi széfjéből

2017. július 7., péntek 12:43 | aznap frissítve

Egy kilogramm befektetési aranyat foglaltak le egy osztrák pénzintézet széfjéből a Czeglédy-ügyben - írja az MTI a Csongrád Megyei Főügyészség sajtótájékoztatója alapján. 

Szanka Ferenc, az ügyészség szóvivője elmondta: a nyomozás során felmerült, hogy bizonyos vagyoni eszközök külföldre juthattak, így jutottak el az osztrák bankban Czeglédy Csaba által nyitott széfhez, amelyet az Eurojust közreműködésével, a magyar ügyészség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak jelenlétében kinyitottak, és lefoglalták az abban talált aranyat, melynek értéke pénteki árfolyamon kicsivel több, mint 10 millió forint. 

Czeglédy Csaba egyik ügyvédje viszont "a leghatározottabban cáfolja", hogy ügyfelének bármilyen széfben, itthon vagy külföldön vagyona lenne. Fodor Tímea lapunknak eljuttatott levelében közölte, Czeglédy soha semmilyen befektetési aranyat nem vásárolt. Hetekkel ezelőtt szereztek tudomást róla, hogy ez felmerült, panaszt is tettek ellene, amit a mai napig nem bíráltak el. Kijelentette, Czeglédynek csak az a vagyona van, ami a saját vagyonnyilatkozatában szerepel, ez a vagyonnyilatkozat pedig nyilvános.

Az ügyben bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoznak, az eljárás egyik gyanúsítottja Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő is, aki ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben. 

A Czeglédy-ügy a Human Operator Zrt. nevű munkaerőkölcsönző és diákmunka-közvetítő cég, valamint a hozzá kapcsolt vállalkozások ügyében zajló nyomozást takarja. Czeglédy Csabát és társait 3 milliárd forint értékre elkövetett adócsalással gyanúsítják, a cégek számláját zárolta a NAV a nyomozás idejére, ami miatt több száz diák nem kapta meg a neki járó fizetést. És valószínűleg a Human Operatortól már nem is fogja, ugyanis ha bebizonyosodik a gyanú, a cég tartalékait teljes egészében viszi a NAV

Rovatok