Index Vakbarát Hírportál

Milliárdos károkat okoz Olaszországnak az aszály

2017. július 24., hétfő 20:59

Az olasz mezőgazdasági területek kétharmadát érinti az aszály Olaszországban, ami a gazdák szerint kétmilliárd eurós (610 milliárd forintos) kárt okozott eddig, írja a BBC. Leginkább a tejgazdaságok, valamint a paradicsomot, olívabogyót és borszőlőt termesztőket sújt a szárazság.

Olaszországban hónapok óta tombol az aszály, amit csak tovább rontanak a hőhullámok. A déli országrészen több száz embert kellett kimenekíteni a tűzvészek miatt, de a tehenek és a növények sem bírják jobban a körülményeket. A termelők már attól tartanak, ha így marad minden, akkor a gyenge termés növelheti az árakat. 

Eközben a hatóságok megtiltották az olasz főváros vízszolgáltatójának, hogy Róma természetes víztározójából, a Braccianói-tóból szivattyúzzanak vizet, mivel a hőség miatt a tó vízszintje túlságosan alacsony. Emiatt Ivóvíz-ellátási nehézségekre lehet számítani, akár napi nyolc órás időszakokra is elzárhatják a vizet a fővárosban. 

A Vatikánban is elzárnak minden szökőkutat, köztük a turisták óriási tömege által látogatott Szent Péter tér szökőkútjait is..

Rovatok