Index Vakbarát Hírportál

Szeptembertől gazdátlan lesz a Duna Aréna

2017. július 31., hétfő 14:01 | aznap frissítve

Sem a főváros, sem a kerület, sem az úszószövetség nem vállalja a Duna Aréna fenntartását, így mától kezdve azt sem tudni, ki fog vizet cserélni az uszodában, nemhogy elvégezni a komolyabb karbantartói munkákat, írta a Népszava, ám a hír csak részben igaz.

Augusztus végéig ugyanis a B-Omega-T Kft.-nek még élő szerződése van a Duna Aréna és a mellette lévő szurkolói zóna (azaz Fina Market Street) üzemeltetésére. A cég májusban összesen nettó 497 millió forintért (havi 142 millióért) vállalta el a feladatot. A cég megbízása azonban csak egy átmeneti szükségmegoldásból születő vészmegoldás volt.

Mivel az aréna és a strand üzemeltetésére nem volt semmilyen koncepció, így jobb híján a világbajnokságot szervező Bp2017 Nonprofit Kft. nyakába varrták a feladatot, ám a cégnek semmilyen tapasztalata nem volt ezen a téren, ezért egy külső céget kellett megbízni. Ez a szerződés azonban csak az augusztusi Masters (szenior) világbajnokság végéig szól, hogy utána mi lesz, az egyelőre teljes rejtély.

A fenntartás becsült évi költsége egymilliárd forint lenne, ezt pedig egyelőre senki sem akarta bevállalni. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nek a komplexum üzemeltetésére szóló pályázata még áprilisban eredménytelenülzárult. A vébét szervező Bp2017-nek ugyan nem okozott gondot a fenntartás finanszírozása, az viszont nagy kérdés, hogy a FINA rendezvényei után mi lesz.

Megkérdeztük a Bp2017 Nonprofit Kft-t arról, hogy,

Amint megérkeznek a cég válaszai, azokat cikkben közöljük.

Rovatok