Index Vakbarát Hírportál

Elege van a Ryanairnek a kézipoggyászokból

2017. szeptember 6., szerda 14:15

Elege van a Ryanairnek abból, hogy spórolásból senki nem fizet a bőröndökért, hanem lehetőség szerint mindent kézipoggyászokba pakol be, ezért az ír légitársaság novembertől szigorítja a felvihető kézipoggyászok számát – írja a Bloomberg. A változás értelmében november 1-től 

az eddigi kettő helyett csak egy kézipoggyászt lehet majd fölvinni a Ryanair-gépek utasterébe.

Az eddigi rendszerben mindenki két kézipoggyászt vihetett magával a fapados légitársaság járataira. Ezt viszont annyira kihasználták az utasok, hogy már nem volt hová tenni a gépek utasterében a csomagokat, miközben a csomagtér gyakorlatilag üres volt. Ez ahhoz vezetett, hogy az utaskísérőknek még indulás előtt le kellett vinniük a nagyobb bőröndöket a csomagtérbe, ezzel vesztegetve mindenkinek az idejét. 

Éppen ezért novembertől ezt már a beszállás előtt meg kell tenni, vagyis a nagyobb kézipoggyászokat becsekkolásnál le kell adni (kivéve azoknak, akik elsőbbségi jegyet váltottak). Ezért a cég nem kér pénzt, vagyis két kisebb poggyász továbbra is ingyen fölvihető majd a Ryanair járataira, viszont ezentúl csak a kisebb, 35x20x20 centis kis bőrönd utazhat az utasok feje fölött.

Hogy az utasok ne haragudjanak meg nagyon a Ryanairre, a nagyobb poggyászok árát 35 euróról 25 euróra mérséklik novembertől, és az eddig 15 kilós helyett akár 20 kilós bőrönddel is lehet majd utazni a társaság repülőin. Mindez elég sokba kerül majd a Ryanairnek: az előzetes számítások szerint nagyjából 50 millió euróval kevesebbet fognak így keresni a csomagokon. A cég vezetői szerint ez még mindig megéri, mert hamarabb elindulhatnak majd a gépek, és ezentúl nem kell a kézipoggyászokkal vacakolni. 

Rovatok