Index Vakbarát Hírportál

A Kehi szerint szétcsalták a hortobágyi földosztást, a Kúria szerint egyáltalán nem

2017. szeptember 13., szerda 14:30

Nagyon érdekes eredményre jutott a Kúria a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) földpályázati botrányaival kapcsolatban: ők teljesen az ellenkezőjét állapították meg, mint a Miniszterelnökséghez tartozó belső ad-hoc ellenőrző csapat, a  Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi).

A Kehi ugyanis ugyanis azt hozta ki nem nyilvános jelentésében az állam számára, hogy minden jel szerint szétcsalták a hortobágyi földpályázatokat, hiszen :

A Kúria döntése szerint azonban minden tökéletesen jogszerű volt, fellebbezésnek helye nincs, írja az MTI. 

A Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) jogszerűen és szabályosan járt el a haszonbérleti szerződés megkötésére irányuló pályázati eljárás során, nem sértett jogszabályt, nem kerülte meg azt, és a megkötött haszonbérleti szerződések nem ütköznek a jó erkölcsbe.

Előtte ugyanígy ítélt már a debreceni bíróság és eggyel feljebb, fellebbezést követően a Debreceni Ítélőtábla is. A perelő károsultak ott is fellebbeztek, de a Kúriánál nincs feljebb, itt lehet a vége számukra, minden tökéletesen rendben volt a pályázatoknál a magyar bírók szerint.  

A Kehi nem nyilvános jelentését még Gőgös Zoltán szocialista képviselő tette közzé a pártja honlapján, itt elolvashatja,  neki egy per kapcsán kellett kiadni a kormányzati jelentést. A HNP Igazgatója, Szilágyi Gábor pedig még jóval korábban lemondott, miután egyre másra kezdtek kiderülni a pályázatokkal kapcsolatos gyanús körülmények. 

Rovatok