Index Vakbarát Hírportál

Offshore cégben van benne Orbán testvére

2017. október 9., hétfő 08:28

Offshore cégben érdekelt Orbán Viktor egyik testvére, ifjabb Orbán Győző, írta a Direkt36. A dolog egyelőre mindössze annyiban érdekes, hogy a vállalkozás tulajdonosi szerkezetével és piaci múltjával is kilóg a család vállalkozásainak sorából.

A miniszterelnök öccsének résztulajdonában lévő cég december óta egy Brit Virgin-szigetekre bejegyzett, Adrere Limited nevű offshore céggel együtt birtokol egy eddig elsősorban külföldre dolgozó műszaki vállalatot, az Yntergy Zrt.-t.

A cégnek korábban egyik legnagyobb megrendelője a kazahsztáni LKZ vonat-összeszerelő üzem volt, de megjelentek az Oroszországhoz tartozó Csecsenföldön, és voltak nigériai megbízásaik is.

Papp András Zoltán, az Yntergy Zrt. vezetője és résztulajdonosa nyilatkozott a lapnak, elmondta, hogy az Adrere Limited tulajdonosa „egy orosz magánszemély”. Azt azonban nem árulta el, hogy kiről van szó.

Ifj. Orbán Győző a Gamma Analcont nevű, műszaki eszközöket gyártó cégen keresztül szerzett részesedést az Yntergyben. A Gamma Analcont vezetője és résztulajdonosa is Papp András Zoltán. Ő a lapnak azt mondta, ifjabb Orbán Győző rokoni kapcsolata a miniszterelnökhöz egyáltalán nem számított, amikor bevonta őt a cégbe.

Rovatok