Index Vakbarát Hírportál

A rendőrség nem talált semmit a fura sümegi egyetemnél

2017. október 12., csütörtök 13:50

Másfél évig nyomozott a rendőrség a legalábbis fura sümegi "jövőegyetem" gyanús ügyei miatt, de nem találtak semmit, lezárták a nyomozást, adta hírül a hozzájuk kapcsolódó Kárpát-medencei Jövőegyetemért Egyesület. Az ügyről például itt vagy itt olvashat bővebben. 

Őfényessége, I. Ankh, a bőrgyárból, "Tüzépes" Kati, Kertész-Bakos Ferenc régi akadémiai svindler és más izgalmas szereplők részvételével zajlott tekervényes ügy vége az lett egyébként, hogy bezárt a sümegi jövőegyetem, és még az egyik legfajsúlyosabb támogatójuk, az MNB is visszakért némi pénzt.  

A rossz viccnek tűnő tervezett diplomagyárat főleg az MNB-alapítványok pénzéből tudták nagyra fújni, tavaly szeptembertől gazdálkodás és menedzsmentet, illetve kereskedelmet és marketinget tanítottak volna valamiféle vadkeresztény alapon. De Végh László, Sümeg fideszes polgármestere is nagyon várta, hogy "mini-Oxfordot" csináljanak a városából, ehhez megkínálta a szokatlan csapatot két szép épülettel is.

A Magyar Narancs információi szerint egyébként mielőtt kikötöttek Sümegen, a jövőegyetemesek már bepróbálkoztak Vácon, Kaposváron és Pécsen is némi támogatásért, de mindenhonnan elhajtották őket, mert nem tűntek elég kompetensnek a városvezetők számára.

Rovatok